Terugblik op de zomerexpositie 2018

We kijken met elkaar terug op een mooie Zomerexpositie. Veel leden hebben de kans aangegrepen om hun werk te exposeren. Mogelijk met in hun achterhoofd dat het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn. En dus was er veel werk te zien. Een aantal mensen zijn zeer tevreden omdat er werk van hen verkocht is. Daar waar we dachten dat het vooral “Paletgerelateerde” kopers waren blijkt in de praktijk dat er ook kopers waren die we niet kenden.

Afgelopen weken is er zowel met de Expositiecommissie als met de mensen van het Academiehuis geëvalueerd. Een paar punten willen we delen:

Met het Academiehuis is gesproken over de banken, het schuiven met de stoelen en het licht. Ook de catering bij de opening is onderwerp van gesprek geweest.

Het kleine werk zal in de toekomst meer aandacht krijgen of zo opgehangen worden dat het beter tot zijn recht komt. De keramiek stond erg mooi in de kapel en kwam heel goed tot zijn recht. Er waren steeds prachtige bloemboeketten die Cora verzorgde. Het aantal bezoekers was iets minder, wellicht als gevolg van het stralende weer en tijdens de kermis leek het wel of de kerk niet zichtbaar was. De verkoop is wat achter gebleven maar met een grote aanschaf aan het eind toch weer bijgetrokken ten opzichte van het begrote bedrag aan inkomsten.

Een zomerexpositie blijft echter voor ons als vereniging belangrijk om naar buiten te treden. Is er nog een kans dat we volgend jaar ook in het Academiehuis exposeren?

De Grote Kerk/Academiehuis wordt gedurende 6 maanden gesloten om te verbouwen. Dat betekent dat pas half juni Artez er als eerste weer in kan en men is als Academiehuis bezig om een grote eigen expositie te organiseren die meteen daarna gepland wordt. Dat betekent dat wij, als we uit de financiële onderhandelingen komen, pas na augustus terecht zouden kunnen. Voor jullie beeld: vanuit het bestuur blijven we in gesprek met de leiding van het Academiehuis en tegelijkertijd proberen we andere geschikte plekken in de binnenstad te vinden.

Namens het bestuur,

Frida Hengeveld

terugblik op de zomerexpositie

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar