Palet anders!

WAT

Palet Anders is een workshop platform (dat in een pilotfase is) en dat één keer per maand op de donderdagavond plaatsvindt. Het modeltekenen wordt op die donderdagavond een actief begeleide sessie. Na vier maanden wordt geëvalueerd of er voldoende belangstelling is voor Palet Anders om in 2019 hiermee door te gaan.

WAAROM

Palet Anders is ontstaan uit de behoefte om nieuwe dingen te leren m.b.t. schilderen (tekenen, boetseren, etc.). Om iets te leren heb je een “meester” nodig. Het is een project opgezet door Arnoud van Sante, Cees Bouman, Aly Huisman
en Jelle van der Bij.

HOE

Palet heeft veel “meesters”, die allen op hun eigen gebied een bepaalde manier van schilderen goed beheersen. Een aantal mensen is benaderd om iets uit te leggen over hun manier van werken aan de hand van een (naakt-) model.
Hoe zet je een werk op, waar let je op, welke materialen gebruik je, wat kun je het beste doen, en wat niet. De groep wordt actief begeleid door de “meester”.

Kortom: je leert iets nieuws.

KOSTEN?

De workshops zijn gratis toegankelijk voor actief schilderende paletleden. Het is handig om je vooraf in te schrijven op de lijst op het prikbord, zodat hiermee met de planning rekening kan worden gehouden v.w.b. ruimte, materialen, attributen, etc.

VOORTGANG

Dit jaar is na de vakantie een pilot begonnen, met elke maand een thema. Jeroen Bijl heeft een fantastische start gemaakt van de serie. Hij deelde zijn inspiratie en materialen aan de hand van een prachtig model. Hierna was Cees Bouman aan de beurt, hij nam ons mee in de wereld van het tekenen met een bamboe pen.

palet anders

Roeli Rumscheidt en Arnoud van Sante zijn daarna aan de beurt om iets over een manier van werken te vertellen.

Via de mail van het secretariaat krijg je de details over de avond en wat je zelf mee moet nemen aan spullen.

TOEKOMST

Voor 2019 is het programma nog open. Na de evaluatie zal dit ingevuld worden. Via een mail naar het secretariaat of een van de projectleden (en ook het prikbord) kun je aangeven of je zelf een avond wilt verzorgen (en “Meester” wilt zijn).

OUDE MANIER WAS TOCH GOED

Voor de mensen die liever op de oude manier doorgaan met modeltekenen op de modelavonden is er natuurlijk ook ruimte. Hiervoor wordt het andere atelier gebruikt.

De avond in december..

NB de december sessie wordt verplaatst naar 13 december omdat vlak voor de kerst veel mensen met vakantie zijn. De lijst op het prikbord is aangepast.
Kijk even in je agenda of deze datum schikt.

palet anders

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar