Open atelierdagen op 6 en 7 april a.s.

Ateliers,exposities en kunstmarkt

Op zaterdag en zondag 6 en 7 april houdt kunstenaarsvereniging Palet open atelierdagen in het gebouw aan de Bagijneweide 15 te Zwolle. Op de begane grond is de expositie van Tali Farchi en Aleks Deurloo. Daar is ook de kunstmarkt en de bar voor een drankje. De bovenverdiepingen met de ateliers en de ledenexpositie zijn per trap en lift bereikbaar. Op beide dagen ben je welkom van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Atelier van de kunstenaar

Op de bovenverdieping kun je in gesprek gaan met de kunstenaars in hun atelier. Andere leden van Palet exposeren hun werk in de gangen boven. Werk kan van de kunstenaar worden gekocht, of op de kunstmarkt op de begane grond.

Workshops: zelf scheppend bezig zijn

Op beide dagen zijn er workshops pottendraaien van 13.00-15.00 uur. Op zaterdag vanaf 11.00 uur en zondag vanaf 14.30 uur zijn er workshops potjes versieren en bakken. Aanmelden op de dag zelf, materiaalkosten: 5 euro.

Expositie Tali Farchi en Aleks Deurloo

Galerie Bagijneweide op de begane grond toont het werk van twee kunstenaars: TaliFarchi komt uit Haifa in Israël, waar het zonlicht en de geuren van de berg Karmel haar al vroeg inspireerden tot tekenen en schilderen. Sinds 1998 woont en werkt Tali in Zwolle. Hier toont zij gestileerde landschappen, waarvan de essentie zich manifesteert in volle, krachtige kleuren, soms zonovergoten, soms met dreigende wolken.

Aleks Deurloo is illustrator, striptekenaar en graficus. Het liefst verdwijnt hij in zijn eigen getekende wereld. Dezebestaat uit volgetekende vellen, die toch een helder beeld blijven uitstralen. Aleks laat zich inspireren door geschiedenis en wetenschap, maar ook door kitsch en wansmaak. Zo ontstaan zijn fantastische creaties, waarin ook de kijker gefascineerd rond kan dwalen om steeds diepere lagen te ontdekken.

Opening: 5 april, expositie: 6, 7, 13, 14 april

De expositie van Farchi en Deurloo wordt feestelijk geopend op vrijdag 5 april om 17.00 uur door de bekende musicus Gerard Zuyderhoff. U bent van harte welkom deze bij te wonen. De expositie is open in de weekenden 6 en 7 april én 13 en 14 april, van 11.00 -16.00 uur.

Vrije Toegang

Het gebouw aan de Bagijneweide 15 in Zwolle is open van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag  en zondag 6 en 7april, en Galerij Bagijneweide tevens op 13 en 14 april. De toegang is vrij.

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar