Claudia van de Leur

Leden

Naam

Claudia van de Leur

Adres

Bagijneweide 15, atelier 209, Zwolle

Atelieradres

Bagijneweide 15, atelier 209, Zwolle

Website

http://www.cleur.nl

Opleidingen

– Etscursus bij Grafisch Atelier Kampen onder leiding van Lysanne van der Hoeven 2014

– Zomeracademie Grafiek aan de Klassieke Academie te Groningen, zomer 2013

– Schilder- & tekenlessen aan de Noorder Ateliers te Groningen 2011-2013

– Beeldende kunst en vormgeving aan Academie Minerva te Groningen, richting illustratie & bijvak fotografie. 1994-1998

Beeldend Werk

Naar buiten, banjeren, met schetsblok en potlood of fotocamera is voor mij de ultieme ontspanning én inspiratie. Al wandelend langs het Zwarte Water en de IJssel bij Zwolle of de Waddenzee kan ik verdwijnen in het landschap en gefascineerd kijken naar details van de natuur. Een weids landschap, de wind door je haren, zonlicht op het water, een vogelveer, een pad om te volgen.
De dingen die mij onderweg inspireren of verwonderen probeer ik te vangen in een beeld, om iets van deze verwondering te bewaren en te delen met anderen. De onderweg verzamelde beelden verwerk ik vervolgens in gedetailleerde potloodtekeningen en houtsneden.
Deze houtsneden maak ik volgens de reductiemethode. Hierbij wordt één houtplaat gebruikt voor een prent in meerdere kleuren. Het is een proces van afwisselend drukken en snijden waarbij ik van te voren de oplage bepaal. Een prent begint met het drukken van de lichtste kleur, vervolgens snij ik de delen die deze lichte kleur moeten houden weg. Dit proces wordt herhaald totdat de prent klaar is. Mijn houtsneden hebben gemiddeld 7 tot 11 drukgangen. Ik hou van het trage proces van de houtsnede en de aandacht die het gutsen van de houtplaat vraagt. Ze geven een rust die ook in mijn gekozen onderwerpen terug te vinden is.

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar