Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomertentoonstelling 1 – 19 september

september 2 @ 10:00 - september 19 @ 17:00

Zomerexpositie Palet samen met HCO
1 t/m 19 september
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 11.00 -17.00 uur,
Aangepaste openingstijden:
Donderdag 17 september: open :11.00-14.00 nadien gesloten.
Vrijdag 18 september: open: 11.00-15.30 nadien gesloten.
zondag: 12.00 -17.00 uur.
Locatie:
Academiehuis de Grote Kerk, Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle
Een deel van de tentoonstelling is gewijd aan het thema “Vrijheid, verhalen verbeeld”. Hiervoor stelde HCO (Historisch Centrum Overijssel) verhalen over de bevrijding van 1945 beschikbaar.
Vrijheid, verhalen verbeeld
Het thema van deze expositie is “Vrijheid, verhalen verbeeld”, met betrekking tot de bevrijding, nu 75 jaar geleden. De kunstenaars hebben vooral onderwerpen gekozen uit de tweede wereldoorlog, gebaseerd op verhalen van HCO. Maar ook andere vormen van vrijheid kunnen worden verbeeld, daarom is het thema breed opgevat. Er zijn ruim 30 werken over vrijheid te zien.
Speciale catalogus
Op de expositie ligt een fraaie catalogus ter inzage, waarin de kunstenaars vertellen over de achtergrond van hun werk voor het thema “Vrijheid”. Zo kan de bezoeker zich inleven in het kunstwerk en daar zijn eigen gedachten tegenover zetten, als een innerlijke dialoog met de kunstenaar.
Natuurlijk is er ook werk te zien, dat niet direct verband houdt met het thema. Tijdens de coronacrisis lagen de gezamenlijke activiteiten bij Palet grotendeels stil. Maar de Paletleden hebben hard doorgewerkt in hun eigen ateliers of werkruimten thuis. Er is een variatie aan schilderijen, tekeningen, grafiek, keramiek, sculptuur en sieraden te zien op deze expositie. De toegang is vrij.

Informatie: www.paletzwolle.nl;

www.facebook.com/paletzwolle

;

Gegevens

Begin:
september 2 @ 10:00
Einde:
september 19 @ 17:00
Evenement Tags:

Tagged under:

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar