Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomertentoonstelling Academiehuis de Grote Kerk 2-19 september

2 september 2020 - 19 september 2020

Palet bereidt zich voor op grote zomertentoonstelling

Groot was de vreugde bij kunstenaarsvereniging Palet toen bekend werd dat de zomertentoonstelling in het Academiehuis de Grote Kerk definitief kan doorgaan tijdens de eerste drie weken van september. Een deel van de tentoonstelling zal gewijd zijn aan het thema “Vrijheid, verhalen verbeeld”, 75 jaar na de bevrijding. Hiervoor stelde het Historisch Centrum Overijssel (HCO), de verhalen beschikbaar. Gedetailleerde informatie over de zomertentoonstelling volgt later.

Het was allerminst zeker dat de zomertentoonstelling door zou kunnen gaan, en dit had dus opnieuw een teleurstelling kunnen worden. Want in maart was Palet bezig met voorbereidingen voor de Open Atelierdagen, toen de corona-uitbraak zich aandiende. Het Paletgebouw moest worden gesloten voor alle gezamenlijke activiteiten, en de kunstenaars werden op zichzelf teruggeworpen.

Maar bij de pakken neerzitten is niets voor een actieve kunstenaarsvereniging, dus al snel kwamen er initiatieven om toch samen bezig te zijn en met elkaar verbonden te blijven. Via videosessies werd er naar model getekend en geschilderd, en via een geïmproviseerde digitale nieuwsbrief werd het contact tussen de leden versterkt.

Met de versoepelingen van de regels begon ook bij Palet het gezamenlijke tekenen en schilderen weer op gang te komen, met kleine groepen en extra voorzorgen voor de anderhalve meter. Ook het gezamenlijke buiten schilderen werd weer gestart.

Paletlid Arnoud van Sante maakte tijdens de lockdown een corona monument. Een gekanteld dubbelkruis verzinnebeeldt onze keuzemomenten, maar door de crisis zijn onze keuzemogelijkheden gekanteld. Hij hoopt dat het een vaste plek krijgt in Zwolle.

Een van de nieuwere leden, Antonia Erdtsieck, is alweer bezig met modeltekenen bij Palet. De corona crisis heeft haar artistieke activiteiten niet belemmerd. Thuis heeft ze hard doorgewerkt aan haar schilderijen over natuur en dieren.

Maar het mooiste bericht kwam eind juni van het Academiehuis, toen de zomertentoonstelling definitief het groene licht kreeg. De voorbereidingen zijn in volle gang, de Paletleden werken met vereende krachten om in september een prachtige en boeiende tentoonstelling neer te zetten. Hierover zal in de komende weken meer nieuws volgen. Zie ook:  www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;

Gegevens

Begin:
2 september 2020
Einde:
19 september 2020
Evenement Categorie:

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar