Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zomerexpositie Palet 11 t/m 25 september

11 september 2019 - 25 september 2019

Zomerexpositie Palet in Academiehuis de Grote Kerk
Zwolse kunstenaarsvereniging Palet houdt haar zomerexpositie van 11 t/m 25 september in het Academiehuis de Grote Kerk te Zwolle. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 11.00-17.00 uur, op 14 september (Monumentendag): 9.00-17.00 uur. Er zijn te zien: schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, keramiek en sieraden. Hieronder worden enkele kunstenaars en hun werk nader belicht.

Schilderijen
Bekijk bijvoorbeeld het schilderij “Vrouw op fiets” van Loek Koopmans. Ze fietst je tegemoet en het licht valt van voren op haar gezicht en schouders, terwijl ze van achteren wordt beschenen door de lage zon. Door deze dubbele lichtinval krijgt de vrouw iets transparants, iets van een droombeeld. Omdat de schaduwen bij Koopmans nooit hard zijn, werkt deze tegenstelling niet storend. Wél zorgt het voor een vervreemdend effect, dat nog versterkt wordt door de omhoog geslagen blik van de vrouw. Fietst ze in haar eigen droom, of in die van de schilder? Ook Koopmans andere schilderijen, meestal in lichte onverzadigde tinten, hebben vaak een sfeer van droom of verstilling.

Keramiek
Heel anders, maar even subtiel is het werk van keramiste Frida Hengeveld. Geïnspireerd door de elementen aarde, vuur, water en lucht, modelleert zij de klei tot vormen, die vervolgens in een saggar worden gebakken (een saggar is een aardewerken ton waarin vreemde materialen, zoals hooi, zaagsel of zeewier met de werkstukken worden meegebakken). Daarbij ontstaan geometrisch aandoende patronen, ingebed in fijne kleurnuances. Hengevelds werk is door en door aards, maar sommige objecten roepen herinneringen op aan plantaardige en dierlijke vormen, bijvoorbeeld aan zomerpompoenen of bonte zeeschelpen.

Meer kunst en kunstkoopjes
Naast schilderijen en keramiek is er nog meer kunst te zien, van grafisch werk tot beeldhouwwerk. Alle kunstwerken kunnen worden gekocht, en daar zijn ook weer een aantal kleine kunstwerkjes bij voor een kleine prijs, de “kunstkoopjes”.

Rembrandt
Dit jaar wordt het 350ste sterfjaar van onze grote schilder herdacht. Een aantal leden van Palet eert hem met een dertigtal werkstukken die óf in zijn stijl zijn uitgevoerd, óf op zijn werk geïnspireerd zijn. Deze zijn te zien in de speciaal ingerichte “Rembrandthoek” van het Academiehuis.

 De tentoonstelling is te bezoeken van 11 t/m 25 september in het Academiehuis de Grote Kerk te Zwolle. Grote Markt 18. Dinsdag t/m zaterdag 11.00 tot 17.30 uur. Op 14 september (Monumentendag): 9.00-17.00 uur. De toegang is vrij.

Info: secretariaat @ paletzwolle.nl; www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;

Gegevens

Begin:
11 september 2019
Einde:
25 september 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Academiehuis zwolle
Grote Markt 18
Zwolle,
+ Google Maps

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar