Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wegens nieuwe maatregelen gaan de Open Atelierdagen PALET op 27 en 28 november niet door!

november 15 - november 29

 

Belangrijke mededeling!
Met pijn in het hart delen wij mee dat we de open atelierdagen moeten annuleren. De huidige maatregelen blijken vooralsnog een beperkt effect te hebben en wij verwachten dat tijdens de persconferentie van morgen (vrijdag) extra maatregelen zullen worden aangekondigd.

Wij vinden het daarom niet verantwoord om de open atelierdagen en de daarbij behorende activiteiten komend weekend te laten doorgaan.

Open Atelierdagen PALET

Zaterdag en zondag 27 en 28 november
Op beide dagen bent u welkom van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Ateliers, expositie en kunstmarkt
Kunstenaarsvereniging Palet is buitengewoon blij dat ze weer Open Atelierdagen kan houden, na twee jaren van afwezigheid wegens Corona. De kunstenaars ontvangen u graag in hun ateliers op de 1e en 2e verdieping (ook per lift te bereiken). Op de begane grond en in de gangen wordt werk van leden geëxposeerd. Op de begane grond zijn ook de kunstmarkt en de bar. Artikelen kunnen direct van de kunstenaars worden gekocht, of op de kunstmarkt.

Activiteiten
Verschillende Paletleden bieden actieve deelname. Zo zal Riët Stegehuis voorlezen uit het nieuwe prentenboek “Schapentrui”, dat door haarzelf is geschreven en geïllustreerd. Riët zal beginnen met voorlezen zodra er zich kinderen melden, op zaterdag en zondag.
Er is nóg een kinderboek: “Een Schildpad in de gracht”, over de avonturen van het Zwolse schildpadje Paddie. Dit prachtige boek is geschreven en geïllustreerd door Anne Vree, en is in te zien op de kunstmarkt.

Op zondagmiddag vanaf 12 uur, laat Wil Snoeijer zien hoe je een vaas of een kom kunt draaien én decoreren. Als je het zelf ook eens wilt proberen, kan dat: voor 5 euro krijg je het materiaal en word je deskundig begeleid.

De kunstenaars van Palet
De leden van Palet zijn professionele kunstenaars en gevorderde amateurs. Hun doel is creativiteit te combineren met kwaliteit. Door gezamenlijk een stilleven of model te schilderen inspireren ze elkaar om werk van artistiek hoog niveau te maken. Hetzelfde geldt voor boetseren en het maken van keramiek. Andere leden maken sieraden, houtsneden of etsen. Eigenlijk is de gebruikte techniek niet het belangrijkste, waar het echt om gaat is uitdrukking te geven aan een idee of een gevoel. Daarbij kiest de kunstenaar de methode die het beste bij haar of hem past. En dat kan met traditionele materialen, zoals verf, klei of pastel, maar ook met de modernere middelen camera, tablet of computer. Voorbeelden van dit alles zijn te zien tijdens de Open Atelierdagen. Kom, kijk en doe mee. En vergeet niet iets lekkers te drinken aan de gezellige bar.

Coronatoegangsbewijs
Het Paletgebouw is dit weekend een “doorstroomlocatie”. Een coronatoegangsbewijs is verplicht (QR-code). Mondkapjes zijn niet verplicht. Bij gebruik van een consumptie blijft u op een vaste zitplaats bij de bar. Verder gelden de basisregels.

Locatie is ons gebouw aan de Bagijneweide 15 te Zwolle.

Info:

Gegevens

Begin:
november 15
Einde:
november 29
Evenement Categorieën:
, ,

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar