Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open Atelierdagen Palet 23 en 24 november 2019

23 november 2019 - 24 november 2019

Gratis

Open Atelierdagen PALET, 23 en 24 november

Fascinerend weekend
Kunstenaarsvereniging Palet houdt Open Atelierdagen op 23 en 24 november in het gebouw aan de Bagijneweide 15 te Zwolle. Op de begane grond is de kunstmarkt en de bar. De bovenverdiepingen, met ateliers, workshops en expositie, zijn ook per lift bereikbaar. Op beide dagen bent u welkom van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

 Ateliers, expositie en kunstmarkt
Op de eerste en tweede verdieping kunnen de kunstenaars in hun ateliers worden bezocht. Andere leden van Palet exposeren hun werk in het grote atelier beneden, en in de gangen boven. Artikelen kunnen direct van de kunstenaars worden gekocht, of op de kunstmarkt.

Demonstraties en Workshops
Tijdens de kunstmarkt zal ontwerpster Jona Huizing laten zien hoe je sieraden maakt met Fimo-klei. Dat is een kunststof, die gemakkelijk te verwerken is, en gebakken kan worden in een gewone keukenoven. Het sieraad kan worden behandeld met glanslak, waarmee prachtige kleurencombinaties kunnen worden gemaakt.

Op zaterdagmiddag geeft Atelier Blauw op de 1e verdieping een inloopworkshop voor kinderen. Je kunt op elk moment komen om mee te doen met creatieve vormgeving, zoals boetseren of tekenen, onder persoonlijke begeleiding. Deelname kost € 5 per kind.

De kunstenaars van Palet
De leden van Palet bestaan uit professionele kunstenaars en gevorderde amateurs. Het gaat de leden erom creativiteit te combineren met kwaliteit. Door gezamenlijk een stilleven of een model te schilderen inspireren ze elkaar om werk van artistiek hoog niveau te maken. Hetzelfde geldt voor boetseren en het maken van keramiek. Andere leden maken sieraden, houtsneden of etsen. In wezen is de gebruikte techniek niet het belangrijkste, maar waar het echt om gaat is uitdrukking geven aan een idee of een gevoel. Daarbij kiest de kunstenaar de methode die het beste bij haar of hem past. En dat kan evengoed met traditionele materialen, bijvoorbeeld verf, klei of pastel, als met modernere middelen, zoals camera’s, tablets of computers. Voorbeelden van dit alles zijn te zien tijdens de Open Atelierdagen. Kom, kijk of doe mee met een workshop. En vergeet niet iets lekkers te drinken aan de gezellige bar. Je bent van harte welkom.

 Vrije Toegang

Het gebouw aan de Bagijneweide 15 in Zwolle is open van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag 23 en 24 november. De toegang is vrij.

Info: secretariaat @ paletzwolle.nl; www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;

Gegevens

Begin:
23 november 2019
Einde:
24 november 2019
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Palet Zwolle
Bagijneweide 15
Zwolle, 8021 TA Nederland
+ Google Maps
Website:
www.paletzwolle.nl

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar