Laden Evenementen

« All Evenementen

Open atelierdagen 25 en 26 november

november 25 - november 26

Expositie met thema: De IJssel
Kunstenaarsvereniging Palet houdt Open Atelierdagen op 25 en 26 november in het gebouw aan de Bagijneweide15 in Zwolle. En ze doen dit samen met het Zwols dichterscollectief (ZDC), dat de gedichten maakte, waarop de kunstenaars hun beeldende werk baseerden, met als thema “De IJssel”. Deze rivier blijft een inspiratiebron voor veel kunstenaars. Dankzij het project “Ruimte voor de Rivier” heeft Nederland veel van het oorspronkelijke rivierenlandschap teruggekregen, dat geldt zeker voor de gebieden rond de IJssel. De aangebrachte nevengeulen accentueren de wijdsheid van de uiterwaarden en herinneren aan de rivierdelta, zoals die ooit was. De expositie is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur, waarbij dichters zullen voordragen uit hun werk. De ateliers van de kunstenaars kunnen worden bezocht, er zijn workshops boetseren, pottendraaien, gedichten schrijven, er is een kunstmarkt en een bar voor koffie of een drankje.

IJssel-poëzie: Samenspel tussen Dichters en Kunstenaars
Het is niet voor het eerst dat de Zwolse kunstenaars en dichters samen iets ondernemen. In 2016 hingen er al gedichten tussen de kunstwerken op de zomerexpositie van Palet in de Grote Kerk. En bij het sluiten van die expositie droegen leden van het ZDC gedichten voor, die ze hadden gemaakt door inspiratie van de geëxposeerde schilderijen. Dit jaar is het andersom: De beeldende kunstenaars van Palet hebben werk gemaakt, geïnspireerd door de gedichten die door leden van het ZDC zijn geschreven, met als bezieling: De IJssel.
Op beide dagen zullen de dichters hun werk over De IJssel voordragen bij de geëxposeerde beeldende werken. Dit vindt plaats op beide dagen vanaf 14.00 uur.

Jubileum
En niet te vergeten, 2017 is het jubileumjaar, waarin Palet zijn 70-jarige bestaan viert. Naar aanleiding hiervan is er een fraaie verjaardagskalender te verkrijgen met gedichten van het ZDC en afbeeldingen van kunstwerken van Palet.

Workshops
Naast dit bijzondere project van de beeldende en de woordkunstenaars, zijn er nog meer activiteiten op 25 en 26 november. Leden van Palet exposeren hun andere werk in de gangen op de eerste en tweede verdieping. Daar kunnen ook de privé-ateliers van de kunstenaars worden bezocht. Werk kan van de kunstenaars worden gekocht en er is een kunstmarkt op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn er van 14.00-16.00 uur workshops in: boetseren, pottendraaien en gedichten schrijven. Wil je een afbeelding van jezelf boetseren (een selfie in klei)? Dat kan. Wil je graag een vaasje of een schaal draaien op de pottenbakkersschijf? Dat kan. Wil je meer weten over hoe je het beste een gedicht kunt schrijven, bijvoorbeeld een Ollekebolleke? Ook dat kan. Meld je op de dag aan bij een van de workshops.
De bovenverdiepingen zijn per trap en lift bereikbaar, beneden is de bar voor koffie of een drankje

Vrije Toegang
Het gebouw aan de Bagijneweide 15 in Zwolle is open voor alle activiteiten van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag 25 en 26 november. De toegang is vrij.

Meer informatie: secretariaat @ paletzwolle.nl;
www.paletzwolle.nl
www.facebook.com/paletzwolle

Joke Lufting: IJssel met kribben

.. zo hebben ze ook jou getemd
met kribben en met dijken
totdat je uitbrak
buiten je oevers
en de ruimte nam ..

Uit: Rare Rivier, door Gery Bruins

Open Atelierdagen PALET met Zwolse dichters, 25 en 26 november

Gegevens

Begin:
november 25
Einde:
november 26
Evenement Categorieën:
,

Log In or Sign Up

Spring naar werkbalk