Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Maart expositie Galerie Bagijneweide Aquarellen van Jeroen Bijl en keramiek van Bard Peskens

18 februari 2020

Aquarellen en keramiek in Galerie Bagijneweide

In Galerie Bagijneweide exposeren binnenkort de kunstenaars Jeroen Bijl en Bard Peskens. De galerie is open tijdens twee weekeinden: zaterdag en zondag 7 en 8 maart, en zaterdag en zondag 14 en 15 maart, van 11.00 tot 16.00 uur. Paletgebouw, Bagijneweide 15, Zwolle.

Jeroen Bijl is een aquarellist pur sang. Het schilderen met waterverf, want dat is het, is een van de moeilijkste technieken, omdat correcties vrijwel onmogelijk zijn zonder sporen na te laten. Het directe en transparante van waterverf geeft de aquarel een frisheid die met andere middelen niet kan worden bereikt. Aquarelleren is ook de kunst van het weglaten, en hierin blijkt Bijl een meester, door slechts datgene weer te geven wat essentieel is. Paradoxaal genoeg lijkt het beeld daardoor voller in plaats van leger, omdat alle visuele achtergrondruis verdwenen is. Het licht wordt subtieler, de vormen sterker en het geheel krijgt meer diepte, waardoor het beeld uitstijgt boven een gewone realistische weergave. In de schilderijen van Jeroen Bijl word je als kijker geraakt door het wezenlijke, zowel in zijn serene boslandschappen en beekgezichten als in zijn contemplatieve vrouwenportretten.

Bard Peskens is keramist en weet uit klei vele vormen te scheppen, die niet in een bepaalde categorie zijn in te delen. Zelf spreekt hij van “figuratieve bouwwerken in combinatie met de mens”. Ze variëren van mensfiguren, zuilen en gebouwachtige constructies tot wijde cilinders met afbeeldingen aan de binnenzijde, die associaties oproepen met een carrousel. Het werk bouwt hij op uit platen of brokken klei, van “niets tot iets”.

Openingstijden expositie gedurende twee weekenden.
De expositie is open gedurende twee weekenden: zaterdag en zondag 7 en 8 maart, en zaterdag en zondag 14 en 15 maart, van 11.00 tot 16.00 uur. Paletgebouw, Bagijneweide 15, Zwolle. De toegang is vrij.

Meer informatie:
secretariaat@paletzwolle.nl;  www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;

Gegevens

Datum:
18 februari 2020
Evenement Categorie:

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar