Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus tekenen en schilderen bij Willemien van Ittersum

1 december 2017 - 10 mei 2018

CURSUSAANBOD: TEKENEN EN SCHILDEREN voorjaar 2018
Wil je graag leren tekenen en/of schilderen, of deze vaardigheden ontwikkelen?
Vanaf eind januari 2018 kun je deelnemen aan de inspirerende en motiverende teken- en schildercursussen onder begeleiding van Willemien van Ittersum. De cursussen vinden plaats in het gebouw van kunstenaarsvereniging Palet te Zwolle.

Het cursusaanbod:
Voor de beginners is op woensdagmorgen de cursus: “Tekenen met potlood en inkt”.
In deze cursus leer je de basismaterialen en -technieken kennen. Je leert vormen, structuren, licht/donker en ruimte weergeven op papier. Hoe je kunt arceren en hoe een compositiekeuze het beeld kan veranderen. We werken naar levende natuur, foto’s en fantasie met zowel met potlood als inkt. Je kiest je eigen thema’s.

Voor gevorderden is op dinsdagavond de cursus: “Tekenen en schilderen met materiaal naar keuze”.
Je gaat aan de hand van materialen- en techniekenonderzoek met je eigen thema’s aan de slag. Opdrachten en feedback dagen je uit je de benaderingswijzen van je thema te verkennen. Je vormentaal en handschrift worden persoonlijker en je ontwikkeld je verbeelding en creativiteit.

Voor beginners is op woensdagmiddag de cursus: “Portret tekenen”.
In deze cursus wordt het complexe, maar interessante thema behandeld: het portret. Schetsend gaan we de kop verkennen, van globaal, het geheel, naar detail, de onderdelen. We richten ons op de  maten, verhoudingen, vormen en tonen.
Maar ook op sfeer en de karakteristieke elementen van het model en hoe je deze kunt treffen. We werken naar model en gebruiken foto’s als hulpmiddel.

Een cursusgroep bestaat uit maximaal 8 personen, je krijgt persoonlijke begeleiding. Plezier in het tekenen is belangrijk en we werken in een prettige sfeer. Bij elke les is een passende inspiratietafel.
De cursus loopt van week 5 t/m week 19, 2018 en bestaat uit 8 lessen, 1 x in de 14 dagen.
Vraag vrijblijvend verdere info per mail of telefoon: Opgave/info w.v.ittersum@hotmail.com of  06 – 12 79 15 88

Gegevens

Begin:
1 december 2017
Einde:
mei 10
Evenement Categorie:

Log In or Sign Up

Spring naar werkbalk