Palet verwelkomt honderste lid Zus van Zand

Palet verwelkomt honderdste lid

Kunstenaarsvereniging Palet heeft de honderd leden bereikt. De gelukkige is Zus van Zand uit Dedemsvaart. Op dinsdag 17 september werd zij in het Academiehuis door voorzitter Frida Hengeveld ingehuldigd in het bijzijn van een flink aantal Paletleden. Dit gebeurde tijdens de grote zomertentoonstelling van Palet, die t/m 25 september duurt.

De voorzitter sprak het nieuwe lid toe, en memoreerde dat het ledental van Palet de laatste jaren wat stagneerde en soms zelfs iets terugliep. Maar de afgelopen maanden is de belangstelling weer toegenomen en vorige week werden zelfs vier nieuwe leden tot de vereniging toegelaten. Daarbij trof Zus van Zand het dat zij zich het honderdste lid mocht noemen. Een mooi moment om bij stil te staan en te huldigen met een fraai boeket bloemen. Dat dit samenviel met de grote zomertentoonstelling van Palet, gaf het geheel extra cachet.

Palet is de oudste kunstenaarsvereniging in Zwolle, in 1947 opgericht door een groep enthousiaste kunstenaars en kunstliefhebbers. De vereniging is nog even vitaal als in het begin, en heeft zich voortdurend verjongd en aangepast aan de nieuwe tijd. Dat is te zien aan het toegenomen gebruik van digitale technieken, zoals computer en iPad. Maar er wordt ook nog veel gebruik gemaakt van traditionele middelen, zoals olie-, acryl- en aquarelverf. Daarnaast worden grafische technieken beoefend, wordt er gebeeldhouwd, geboetseerd en keramiek gemaakt. Enkele leden ontwerpen sieraden.

Palet is een kunstenaarsvereniging waar zowel professionele kunstenaars als amateurs lid van zijn. Iedereen kan in principe lid worden, maar er wordt wel een zeker niveau van de nieuwe leden verwacht. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een aantal donderdagavonden meedoen met portret- en figuurtekenen, om de sfeer te proeven. Juist het werken in elkaars gezelschap werkt enorm inspirerend. Je leert van elkanders werk en na afloop leer je elkaar beter kennen aan de gezellige bar in het Paletgebouw aan de Bagijneweide.

Info: secretariaat@paletzwolle.nl; www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;

Foto’s: Ger Breman

 

Log In or Sign Up

Spring naar toolbar